Parijs | Coeurblonde’s hotspot top 3

hourra

Ooh la la, heb jij een citytrip Parijs in het verschiet? Dan mag je deze adresjes NIET missen. We hebben heel wat leuke tentjes ontdekt tijdens onze laatste trip naar Parijs en we zetten onze top 3 nog even voor je op een rijtje;-)

Hotspot 1: Café Pinson

Cafe Pinson is zo’n plek waar wij blij van worden. De menukaart wisselt dagelijks, je kunt er heerlijke zoetigheden nuttigen, de koffie is erg goed (ze lopen voor want je kunt je koffie zelfs met amandelmelk krijgen – iets wat in nog maar weinig horeca gelegenheden kan) al het eten is biologisch, het ziet er heel stijlvol en rustig uit (veel wit en mint) en het personeel is ontzettend vriendelijk. Pinson is Frans voor vink. Dat verklaart direct het vogelhuisje in het logo, dat ook in het café subtiel aanwezig is.

pinsonetalage

Café Pinson | www.cafepinson.fr | 6 rue du forez

Hotspot 2: Claire Naa

Deze concept store van Claire Naa staat vol met mooie sieraden en vintage stukken. Ontwerpster Claire Naa, die bij ons bezoek zelf in de winkel stond, verkoopt in haar shop diverse merken maar ook haar verschillende eigen lijnen. Kijk zeker naar haar BRAÏ sieradenlijn waarin ze letters en woorden in braille verwerkt.

claire-naa-concept-store-coeurblonde

 

Claire Naa concept store | www.claire-naa.com | 45 rue de Turenne 

Hotspot 3: Nanashi

Als je in Parijs bent dan is Nanashi zo’n plek die op je lijst met must visits hoort te staan. Wat een fantastische plek! Qua inrichting is deze food hotspot simpel maar stijlvol: schoolstoeltjes, simpele tafeltjes, vintage thee kelkjes met bloemetjes erop en prachtige papier knipkunst a la Rob Ryan als decoratie. Het eten is er werkelijk verrukkelijk! Ga voor hun specialiteit: een soort van sushi die geen sushi is (een bak met lauwwarme sushi rijst, sla, zeewier, wat onbekende maar heerlijke ingrediënten en verse zalm sashimi topping). Dit mag je echt niet missen!!

nanashi-aanrader-zalm-coeurblonde

Nanashi | www.nanashi.fr | 57 rue Charlot – 31 rue de Paradis

We hebben nog meer leuke plekjes in Parijs voor je gespot! Benieuwd? Je vindt ze hier.

Bon voyage!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *