Foodheart recept | Andijviesalade met aardbeien, munt en ricotta

header foodheart2Mijn favo lunch bestaat uit een salade en een stukje zuurdesem brood met boerenboter (en op zondag met een glaasje wijn ernaast ;-)), want een salade is zowel gezond als lekker vullend. Thuiswerken is dan ideaal, want à la minute bedenk ik waar ik zin in heb en maak dan een fijne combi met wat de ijskast te bieden heeft. Laatst was dat andijvie, lente-ui, ricotta en wat munt. Ik besloot er wat amandelen bij te bakken en zag toen de aardbeitjes op het aanrecht staan.

Foodheart2

Normaal gesproken ben ik niet zo van de fruit met hartig route, maar aardbei, ricotta en munt sprak me wel aan. Als dressing besloot ik tot balsamico azijn (een klassieker met aardbeien) en lekkere olijfolie. M’n ingeving was een succes: de romige ricotta, zoete aardbeien en pittige munt waren heerlijk samen met de frisse, crispy andijvie! De lente-ui en zoute, crunchy amandelen maken het helemaal af!

Foodheart3

De kwaliteit van je ingrediënten zijn natuurlijk altijd belangrijk, maar met zulke pure smaken maakt het nog meer verschil. Zorg voor verse andijvie, die je zelf wast en in stukken scheurt;
Het Nederlandse aardbeienseizoen is nu echt begonnen, ze zijn gelijkmatig rood en lekker zoet. Investeer in lekkere balsamico, je betaalt iets meer, maar daarvoor krijg je een heerlijk milde azijn. Ricotta is een zeer mild kaasje, maar die van een goede leverancier heeft toch veel smaak. Ik ben gek op de Groningse buffel ricotta die Erik’s kazen verkoopt, echt een aanrader! Eventueel kun je ook zelf ricotta maken, heel makkelijk en veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Echt een salade voor dit seizoen, niet alleen voor de lunch maar ook als bijgerecht bij een mooi stuk vis of vlees van de barbecue.

Foodheart1

het recept1

Voor 2 personen

 • +/- 150 gram andijvie, gewassen en in kleine stukken
 • 10 aardbeien, gewassen en in 4-en.
 • 75 gram verse ricotta
 • 1 lente-ui, in dunne ringen
 • 3 takjes munt, blaadjes fijngehakt
 • Handje geroosterde amandelstaafjes
 • Balsamico azijn
 • Olijfolie
 • Zeezout
 • Zwarte peper

Bereiding

Meng de andijvie met de munt en lente-ui. Hutsel om met zeezout en zwarte peper en maak aan met azijn en olie naar smaak. Voeg de aardbeien toe, verkruimel de ricott over de salade en maak af met de amandelen.

Foodheart4

Meer info over Annedoor & Foodheart? Kijk dan hier!

1 thought on “Foodheart recept | Andijviesalade met aardbeien, munt en ricotta

 1. Pingback: adtomlicin.webnode.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *