Food hotspots Haarlem | Italiaanse ijssalon Garrone

ijsjes garrone haarlem coeurblonde

Al jaren haal ik in de lente en zomer ijsjes bij de Italiaanse ijssalon Garrone. Omdat ik een groot deel van mijn leven in Hoofddorp heb gewoond kwam ik regelmatig in het gezellige Haarlem en bij mooi weer kon ik niet anders dan verlangen naar een Garrone ijsje. Echt hoor, het idee om er eentje te halen bleef eigenlijk nooit uit.

Gek is dat eigenlijk niet, het ijs is echt ontzettend goed. Ik heb inmiddels al best wat ijssalons bezocht maar tot nu toe heeft er in eigen land nog geen enkele het ijs van Garrone overtroffen. Je zult dan ook begrijpen dat het best gevaarlijk is dat ik er nu op 7 minuten lopen vandaan woon ;-)

italiaans ijs garrone haarlem coeurblonde

Mijn all time favourite smaak (en die van Pip trouwens ook) is Toffee Fleur de Sel, ijs met brokjes zachte caramel en zeezout, echt goddelijk! Ik neem eigenlijk altijd twee bolletjes (vaak vind ik de koekhoorntjes niet lekker maar ook hierin stelt Garrone niet teleur, altijd even lekker en naar mijn idee met een vleugje kaneel erin verwerkt), soms 2x fleur de sel en soms wijk ik eens uit naar een andere smaak. Laatst had ik limoen-yoghurt ijs, ook erg lekker! En ik hoop stiekem dat het rijst-rabarber ijs wat ik een aantal weken geleden koos, terugkomt want die was echt YUMMM! Ook heb ik wel eens een iets spannendere keuze gemaakt: limoen-basilicum-ijs! Best lekker maar ik ben er ook geen fan van geworden.

Naast de goede kwaliteit van het ijs en het altijd vriendelijke personeel is het extra leuk dat je echt uit heel veel (!!) (bijzondere) smaken kunt kiezen en dat ze regelmatig nieuwe smaken (tijdelijk) aan het ijsassortiment toevoegen. Ik zou zeggen: mooi weer of niet, zeker langsgaan en proeven als je in Haarlem bent!

IJssalon Garrone | Grote Houtstraat 179, Haarlem | www.garrone.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *