Elle’s Life | Bye bye Amsterdam

amsterdam gracht bootje flow1

Amsterdam, mijn ouders komen er vandaan en de rest van mijn familie woont er nog steeds. Ikzelf ben er niet opgegroeid maar kom er al zo lang ik me kan herinneren. Amsterdam voelt een beetje als een thuis, maar niet als mijn enige thuis.

Ik ben opgegroeid in Hoofddorp (tja..) en dat betekende: altijd heel snel op Schiphol, vaak naar het strand, veel bezoekjes (al dan niet met de fiets) aan Haarlem, binnen 30 minuten in Amsterdam voor familie-bezoekjes, shop-dagen en stap avondjes. Kortom, best wat fijne voordelen als je het zo op een rijtje zet. Wat Hoofddorp echter mist is sfeer en een gezellig centrum (nee, de H&M, V&D, ZARA en andere ketens zaten er nog niet in mijn jeugd) en nu er de laatste jaren een echt shop-gebied van is gemaakt kun je er zeker voor bijna alles terecht maar sfeer is er, naar mijn idee, nog steeds ver te zoeken. Alles is nieuw en echt leuke restaurantjes en lunchtentjes zitten er ook niet (pas sinds korte tijd zitten er wat die redelijk ok zijn zoals bijvoorbeeld Bagels & Beans).

dille kamille elle aankoop

Tot nu toe zijn er in mijn leven vier plaatsen die voelen als thuis: Hoofddorp (vanwege de vele jeugdherinneringen die ik er heb), Amsterdam, Barcelona (deze stad heeft vanaf de eerste keer dat ik haar bezocht een enorme aantrekkingskracht op me en ik ben nog steeds dankbaar dat ik er een tijdje heel dichtbij heb mogen wonen) en last but not least: Haarlem. 
Om de ene stad voor de andere in te ruilen is dus eigenlijk helemaal niet erg. Althans… Dat is niet helemaal waar. Naar Hoofddorp wil ik niet meer terug en natuurlijk zou weer een tijdje in Barcelona wonen bovenaan mijn lijstje staan ;-) maar Amsterdam en Haarlem kunnen het wat mij betreft niet van elkaar winnen. Ieder is op haar eigen manier fijn.

Amsterdam nu verlaten geeft me dan ook een dubbel gevoel. Ik heb er een fantastische tijd gehad, leuke herinneringen verzameld en veel (over mezelf) geleerd. Ik kijk dan ook met een tevreden gevoel en een glimlach terug op de periode in de grote stad. Er nu weggaan doet uiteraard een beetje pijn. Weg uit de reuring, niet meer even snel in de Jordaan wandelen, niet meer vlakbij Pip, Oli en de rest van mijn familie wonen…

Anderzijds wacht er weer een nieuw avontuur op me en dat voelt ontzettend goed en geeft me een fijn soort energie. Haarlem here I come! 

Inmiddels heb ik hier een grote schoonmaak gehouden en is de ziel een beetje uit mijn woning verdwenen nu de kasten en lades leeg zijn, mijn posters van de muur zijn en de rest van mijn persoonlijke spulletjes in verhuisdozen wachten om weer te worden uitgepakt.

Nu ik dit tik moet ik eigenlijk een beetje lachen om mezelf. Ik verhuis namelijk pas eind deze week maar kan mijn drang om het nu al een soort van af te ronden niet onderdrukken: hoe eerder ik alles heb opgeruimd, schoongemaakt en ingepakt hoe meer rust ik krijg dus vandaar mijn voortvarendheid ;-) De komende dagen is het hier dus een kale boel… Sorry P. en L! Ik zal mijn persoonlijkheid proberen te laten stralen ;-) om hier toch wat sfeer te creëren als jullie mij deze week voor (voorlopig) de laatste keer in mooi Amsterdam bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *