Food Hotspots Maastricht | Bij SamSam

samsam

Op advies van de eigenaar van de Verwondering, kwam ik Bij SamSam terecht. Ik dacht direct: wat een schattig plekje en wat een leuke combinatie. Als je binnenkomt, is er namelijk een bloembinderij en als je iets verder naar achteren loopt, kom je bij de eetkamer terecht.

bloemen

Dit is een knusse ruimte waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en in mijn geval een koffie verkeerd. Terwijl Olivier even een slaapje in zijn wagen aan het doen was, genoot ik van de rust en van mijn met liefde gemaakte koffie. Je voelt je meteen thuis Bij SamSam en ik realiseerde mij dat als ik in Maastricht zou wonen, dit een plekje zou zijn waar ik vaak even zou komen.

cafeaulait

Helaas heb ik er niet kunnen lunchen maar ik heb natuurlijk wel even op de kaart gekeken. De kleine kaart zag er eerlijk en smakelijk uit. Er wordt zoveel mogelijk biologisch gekookt en men beweegt met de seizoenen mee.

bord

Op de dag van vertrek sprak ik even met de enthousiaste eigenaresse en het is duidelijk dat zij veel plezier uit haar winkel haalt. Ik heb meteen een wat bloemen meegenomen terug naar Amsterdam en deze staan nog steeds mooi. Zo heb ik nog een mooie reminder aan Maastricht!

bloemensam

Dit was alweer mijn laatste post uit Maastricht. Ik vond het echt een super leuke stad en hoop snel weer terug te gaan! Ik heb nog wel 1 aanrader waar ik helaas niet genoeg beeldmateriaal van heb maar die wel het vermelden waard zijn.  Het betreft het restaurant Rozemarijn waar we overheerlijk hebben gegeten (fantastische witte huiswijn) en waar de bediening uitzonderlijk attent was.

Bij SamSam | Hoogbrugstraat 16 | Maastricht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *