Coeurblonde’s world | SLA = Smakelijke Liefdeloze Afrader

SLA

Als we naar Willemijn uit Gooische vrouwen hadden geluisterd waren we SLA natuurlijk nooit binnengestapt. “Als dit lichaam enkel gevoed zou moeten worden met wortels en paprika’s, dan had God wel een konijn van me gemaakt!’“, aldus Willemijn.

Maar ja, na alle fantastische, enigszins gehypte, berichten waren we toch best nieuwsgierig naar dit concept. Nu we toevallig voor de deur stonden en zochten naar een werkplek met wifi was het een mooi moment om gehoor te geven aan onze nieuwsgierigheid. Eenmaal voor de deur konden we ons al heel goed voorstellen dat veel mensen enthousiast zijn over SLA. Wat een fantastische inrichting! Maar hoe mooi het interieur ook is, het meest belangrijke ontbreekt: een fijne sfeer en vriendelijk personeel.

We hadden al een alarmbelletje moeten horen rinkelen toen het antwoord van de serveerster op onze vraag: “hebben jullie ook WIFI?” het kortstondige en enigszins boze “ja” was en wij direct het gevoel kregen dat we een impertinente vraag hadden gesteld. Het wachtwoord, wat in onze ogen een logisch gevolg op de vraag was, bleef dan ook uit en we waren zo perflex van haar houding en het daar op volgende riedeltje over de zelfservice dat we vergaten te vragen wat het wachtwoord was.

We hebben geen probleem met selfservice maar op deze locatie was het nogal onhandig. Het was enigszins ondoenlijk om de thee netjes (& hygiënisch) in je eigen thee-ei te krijgen waardoor de helft van de theeblaadjes in je kopje zwemt. Mensen die deze week nog langsgaan voor de groene thee, wees gewaarschuwd, Elle was verkouden en hoest om de paar seconden. De groene thee bevat naast antioxidanten nu dus waarschijnlijk ook bacillen. Er zijn geen dienblaadjes en aangezien de kans groot is dat je de trap op moet, loop je dus al snel een paar keer heen en weer. Ons oog wil ook wat en het was daarom jammer om te zien dat (de overigens smaakvolle cheesecake) voor onze neus met de hand uit een plastic verpakking werd gepakt en op een bordje werd gedeponeerd. Vorkjes werden er niet bijgegeven, en nee, bij de zelfbedieningssectie waren alleen theelepels te vinden.

Het moment dat we het gevoel kregen middenin een film van Alex van Warmerdam terecht te zijn gekomen (voor het beeld: SLA was op ons na leeg, wij zaten boven aan een tafeltje dat direct grensde aan een glazen balkon) was toen een serveerster zich met poetsdoek en grijs aura zonder enige vorm van communicatie tussen Elle en de glazen wand wurmde om een vlek (die wij met het blote oog niet konden waarnemen) weg te poetsen. We kregen echt het gevoel teveel te zijn (het was een uur of 15:30), keken elkaar aan en moesten tegelijkertijd lachen. Was dit een grap? Het besluit om zo snel mogelijk weg te gaan was snel genomen, wifi of geen wifi ;-)

Naar aanleiding van de nogal vreemde gebeurtennissen vroegen wij ons dan ook hardop af waar de afkorting SLA eigenlijk voor staat. Smakelijke maar Liefdeloze Anticlimax zou naar ons idee de lading goed dekken. Met een verwonderd en verslagen gevoel verlieten wij SLA.

 • We schrijven meestal alleen maar over de positieve en leuke locaties en mensen die we tegenkomen, maar hier viel onze mond zo van open dat we dit absurdistische verhaal wel moesten delen.

12 thoughts on “Coeurblonde’s world | SLA = Smakelijke Liefdeloze Afrader

 1. Nathalie

  Ik vind het wel fijn om eens een tegengeluid te horen. Ben er zelf nog steeds niet geweest, maar wat jullie zeggen het wordt zo gehypt dat ik ook hoge verwachtingen heb. Zo jammer dit.

  Reply
 2. Lauriëtte

  Haha geweldig de verwijzing naar Willemijn. Bedankt voor het delen! Door alle positieve geluiden om me heen wilde ik er ook nog eens naartoe maar ik ga nu liever ergens anders heen denk ik haha! :)

  Reply
 3. Marly

  Ik wilde afgelopen maandag gaan, maar kwam ergens anders terecht waar ik heerlijke linzensoep heb gegeten. Het moest zo zijn denk ik. Leuk geschreven!

  Reply
 4. Melanie

  Ik heb juist wel goeie ervaring met SLA! De salade is heerlijk, vers en voor elke smaak een keus! De laatste keer dat ik er was kwam er een jonge zeer vriendelijke man vragen of alles naar wens was. Dat het zo fijn was om bij SLA te werken met al die gezonde biologische producten en goede sfeer. Bij mij was het naar wens en de vriendelijke man gaf als toegift; dat hij hoopte dat ik nog eens terug kwam en wenste mij een fijne dag. Het kan dus ook anders.
  Fijne dag,
  Melanie

  Reply
 5. Lotje

  Ik ben al meerdere keren teruggekomen bij allebei de SLA’s, helaas alleen voor het eten. Inderdaad iedere keer alleen maar snauwerige meisjes..ik onthou maar dat ik tenminste niet degene ben die chagrijnig wordt van iedere klant maar gewoon blij geniet van het eten!
  Juice&Salad op de Vijzelstraat is een leuk (en minder gehyped want al wat ouder) alternatief waar je je wel welkom voelt!

  Reply
 6. Jop

  Dames,

  Ten eerste mijn complimenten voor jullie leuke site en de manier van schrijven.
  Wat jammer van zo’n eerste ervaring bij SLA. Helaas zijn bij onze 2de vestiging nog niet alle kinderziektes eruit, maar hier wordt druk aan gewerkt.
  Als jullie ervoor open staan wil ik jullie graag een lunch aanbieden om jullie te laten zien hoe SLA echt is.

  Hartelijke groeten,
  Jop
  (eigenaar SLA)

  Reply
  1. Pip Post author

   Ha Jop,

   Bedankt voor je complimenten en sportieve reactie.
   Dat waarderen wij!
   Tevens dank voor het aanbod om een keer te komen lunchen.

   Een fijne avond nog en veel succes met het fixen van de kinderziektes;-)

   Grtz,

   Elle & Pip

   Reply
 7. Sas

  Hoi Elle en Pip,

  Hopelijk is jullie tweede ervaring beter bij SLA het eten is namelijk wel echt top, leuk dat jullie uitgenodigd zijn :)!
  Ik vind het zelf echt een geweldig concept met heerlijk eten, maar het personeel zou soms best iets enthousiaster mogen zijn en uitstralen dat ze het leuk vinden om er te werken.

  veel plezier!

  groeten Sas

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *