Wonen | Oosterse lichtjes

zenza-kaarsje-coeurblonde

Prachtig vind ik ze, die zilverkleurige ronde Oosterse (ook wel Marokkaanse) lampen met heel veel lichtgaatjes erin waardoor er een heel sfeervol lichteffect ontstaat. De meest simpele variant vind ik zelf het mooiste, een ronde vorm lamp met alleen maar ronde gaatjes erin en zonder verdere details.

oosterse-lichtjes-coeurblonde

Het was dan ook leuk om te ontdekken dat Zenza in Amsterdam (een prachtige shop die dit soort lampen en een aantal Oosterse (woon)accessoires verkoopt – en die onlangs een tweede filiaal in Amsterdam opende in de Haarlemmerstraat) het model van deze lamp ook in het klein heeft en wel als waxinelichtjeshouders! Hetzelfde mooie effect als de lampen maar dan voor op de tafel!

Ik kocht er eentje (eveneens het ronde simpele model) in het zilver (ook verkrijgbaar in rose) als kerstcadeautje voor Pip. Ze maakte er al wat leuke fotootjes van voor Instagram (zie hierboven). Naast dit model heeft de Zenza winkel ook een aantal andere modellen waxinelichtjes die ik hieronder even op een rijtje heb gezet.

oosterse-kaarsjes-zenza

Prijzen variëren – helaas staan op de Zenza website geen prijzen vermeld – de ronde van Pip is EUR 22,50. www.zenza.nl 

Haarlemmerstraat 89, Amsterdam
Utrechtsestraat 101, Amsterdam
Karel Doormanstraat 324, Rotterdam
Rechtstraat 70, Maastricht

1 thought on “Wonen | Oosterse lichtjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *