Recepten | Pip’s uiensoep

uiensoepI love uiensoep! Helemaal met dit druilerige weer! Ik ben trouwens wel iemand van de simpele uiensoep moet ik bekennen. Dus je zult in dit recept geen exotische ingrediënten vinden;-) Fijn is dat hij zo is gemaakt. Als je grote uien neemt, hoef je er maar een stuk of 4 te snijden. Mooi vind ik altijd dat ik de onderstaande ingrediënten altijd wel in huis hebt dus hij is zo gemaakt.

Wat heb je nodig:

  • 750 g uien
  • 25 g boter
  • 1 klein flesje droge witte wijn 
  • 2 biologische groentebouillon tabletten
  • stukjes stokbrood
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Snijd de uien en smoor ze 5 minuten in de boter in een soeppan. Doe er daarna het flesje wijn bij en laat even pruttelen. Voeg vervolgens de groentebouillon en naar smaak de witte wijnazijn toe en laat het 15/20 minuten op laag gas staan. Snijd ondertussen stukjes stokbrood en doe er wat geraspte parmezaanse kaas over en stop dit in de oven. Serveer de soep met het stukje stokbrood bovenop.

Eet smakelijk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *