Boeken & Magazines | Interview met Emmi & Laura van Dear Fashion Diary (+ win een exemplaar!)

Interview-Coeurblonde-Dear-Fashion-Diary

Creatievelingen ontmoeten, het maakt ons op voorhand al blij. We keken dan ook erg uit naar het interview met Emmi Ojala en Laura de Jong, de makers van het creatieve DIY fashion boek Dear Fashion Diary. Afgelopen zomer mochten we al bij de launch party aanwezig zijn en nu, oktober 2013, spraken we met ze af voor een lunch interview bij Vinnies Deli in Amsterdam.

Emmi & Laura vertellen dat ze net zijn teruggekomen van de Frankfurter Buchmesse, een internationale boekenbeurs waar hun boek door hun uitgeverij werd vertegenwoordigd. Wij waren erg benieuwd hoe dat nou voelde, om je eigen boek op zo’n grote beurs terug te zien. Ze vertellen enthousiast dat het erg leuk was om mee te maken, maar ook een beetje surreëel en dat ze bovenal blij waren om te zien dat het echt een uniek boek is dat ze hebben gemaakt. Omdat Dear Fashion Diary in het Engels is geschreven is het boek ook internationaal verkrijgbaar. Hoe stoer!

coeurblonde-interview-dear-fashion-diary

Be your own style icon
Dear Fashion Diary is een boek waarin je op een creatieve en speelse manier je eigen modestijl kunt ontdekken. De fantastische tekeningen en opdrachten maken het een feestje om te lezen en om direct zelf aan de slag te gaan. Je wordt uitgedaagd om op ontdekking te gaan naar jouw persoonlijke stijl. En niet door meer kleding te kopen maar door te kijken wat er al in je garderobe aanwezig is en hiermee creatief aan de slag te gaan. Het motto van het boek is dan ook: “Be your own style icon”.

Van het ene mooie gezamenlijke project naar het andere
Dat het boek te vinden is bij mooie winkels als Sukha en &K geeft aan dat Dear FashionDiary goed past binnen de huidige green meets fashion trend. Veel opdrachten komen dan ook voort uit de Free Fashion Challenge, een project waarvoor mensen een jaar lang geen kleding kopen. Laura bedacht het en Emmi was 1 van de eerste deelnemers. Niet iedereen wil een jaar lang niet shoppen, maar heel veel mensen willen wel creatiever met kleding om gaan. En zo ontstond Dear Fashion Diary! In een intens proces van vier maanden hebben ze het boek van A tot Z gecreëerd, het leuke is dat ze beiden zowel hebben geschreven als geïllustreerd. Laura vertelt er wel met een glimlach bij dat Emmi verantwoordelijk is voor alle grapjes in het boek.

Omdat je elkaar na een intensieve samenwerking door en door leert kennen waren wij erg benieuwd naar de antwoorden op onze vraag hoe ze elkaar zouden karakteriseren. Emmi vertelt dat ze het mooi vindt dat Laura keuzes maakt op basis van haar ideologie en dat ze hierdoor trouw aan zichzelf blijft en staat voor hetgeen ze in gelooft. Laura geeft op haar beurt aan dat Emmi erg grappig en poëtisch is met zowel woord als beeld.

laura happiness waslabel coeurblonde

Quotes Emmi: “To achieve great things, two things are needed; a plan and not quite enough time.” It’s a really good quote for someone like me, who has a constant flow of bigger and smaller ideas popping into her mind. It reminds me to move from daydreaming to setting deadlines; doing things instead of just thinking about them…which leads me to another one of my favourite quotes: “Work hard and be nice to people”.
Quote :Laura: “Old doesn’t mean outdated”

Tips van Emmi & Laura
Op de vraag wat ze de lezers als persoonlijke fashiontip zouden willen meegeven antwoordt Emmi dat er vooral meer kleur moet worden gebruikt en Laura benadrukt dat je echt het lef moet hebben om gewoon je eigen stijl te volgen. We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar hun favoriete adresjes en merken. Unicorn Boutique in de Jordaan is de favoriete winkel van Emmi en Laura geeft aan weg te zijn van kleinere merken zoals Wintervacht, waar haar nieuwe winterjas vandaan komt. Steden waar hun hart sneller van gaat kloppen? Emmi, die oorspronkelijk uit Finland komt, is helemaal weg van ons Amsterdam. Laura daarentegen raadt iedereen aan om een keer een bezoekje aan Stockholm te brengen.

emmi´s-happiness-waslabel-coeurblonde

Happiness bestaat uit…
Happiness verspreiden is hetgeen dat we met Coeurblonde willen uitdragen. We zijn dan ook nieuwsgierig naar de definitie die creatievelingen Emmi & Laura hieraan geven, oftewel naar wat hen happy maakt. Dat ze mooi kunnen schrijven en illustreren bewijst Dear Fashion Diary al, dus hoe leuk zou het zijn als zij onze waslabels (Happiness is made of…) zouden invullen? Zo bedacht, zo gedaan. Met bewuste aandacht dachten zij na over deze (toch wel lastige) vraag en namen zij de tijd om ware kunstwerkjes van de happy wasvoorschriften te maken. Leuk! De antwoorden kun je op de foto bekijken.

laura´s-happiness-waslabel-coeurblonde

Win een gesigneerd exemplaar!
Hoe leuk? We mogen een Dear Fashion Diary onder onze bezoekers verloten met daarin de handtekeningen van Emmi & Laura en persoonlijke boodschap! Om kans te maken kun je hieronder een reactie achter laten met daarin waarom juist jij dit boek moet winnen. Meedoen kan tot en met 2 december 2013 en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Dear Fashion Diary is op veel plekken te koop. Online kun je ‘m onder andere hier bestellen.

8 thoughts on “Boeken & Magazines | Interview met Emmi & Laura van Dear Fashion Diary (+ win een exemplaar!)

 1. sanje

  Wat leuk om nieuwe -mooi vormgegeven- boeken te ontdekken! En helemaal middels een vrolijk interview :)

  Waarom ik dit boek zou moeten winnen? Omdat ik dwalende ben, zoekende naar wat mijn stijl is en hoe ik die dan in mijn garderobe kan verweven, als klein duwtje in de rug om nog net een tikkeltje meer lef te hebben en datgene te dragen dat ik mooi vind, waardoor ik fijner in mijn vel zit en dat ook uitstraal..

  En vooruit; omdat ik nou eenmaal verslingerd ben aan boeken die prachtig zijn vormgegeven en mijn boekenkast nog ruimte heeft voor zo’n aanwinst!

  Reply
 2. Linda

  Dit boek zou echt een uitkomst zijn voor mij! Na 2 kids ben ik mijn stijl helaas een beetje kwijtgeraakt en ik heb geen idee waar te beginnen om hem terug te vinden… Wanneer ik anderen om advies vraag, krijg ik toch te maken met hun eigen stijl terwijl ik juist die van mijzelf nodig heb. Het voordeel van het boek is volgens mij dat je zonder andere invloeden zelf je stijl kan vinden. Zou het graag proberen!

  Reply
 3. Tessa

  Leuk om te lezen! Het boek staat nog steeds op m’n wishlist :-) Ik pak vaak de nieuwste kleding uit m’n kast, lijkt me leuk om creatiever met oude kledingstukken om te gaan! X

  Reply
 4. Nienke

  Hoi hoi,

  Ik kan dit boek goed gebruiken!
  Afgelopen zomer ben ik tot twee keer toe geopereerd aan mijn knie. Ik ben nu druk bezig met revalideren en heb daardoor niet de mogelijkheid om naar de winkel te gaan en lekker te gaan shoppen. Laat staan leuke nieuwe kleren te dragen. Ik ben op dit moment voor een tijdje aangewezen op de kleren die nog in mijn kast hangen en weet ondertussen niet meer hoe ik nieuwe combinaties kan maken. Daarnaast moet ik de komende tijd een afschuwelijk lelijke brace dragen die ik helaas over mijn broek heen moet dragen omdat deze anders niet past. Om er voor te zorgen dat deze brace de minste aandacht krijgt wil ik mij door middel van wat tips leuk kunnen kleden :)

  Liefs Nienke

  Reply
 5. Caroline

  Oh daar wordt je toch blij van? Ik waag een gokje :-) De illustraties en de fashiontips… Super leuk!
  Hallo eigen stijl! Liefs Caroline

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *