Food Hotspots Amsterdam | Horno La Maria

La-Maria-Amsterdam-restaurant-coeurblonde

Altijd leuk om weer een aanrader op food gebied te delen! Dit keer een blogje over La Maria, een erg fijn huiskamerrestaurantje waar ik afgelopen week heb gegeten.

La Maria heeft iets schattigs. De ruimte geeft je direct het huiskamergevoel vanwege de kleine oppervlakte en de styling. Daarbij wordt het merendeel van de zitplaatsen gevormd door twee lange tafels waar je dus (eventueel) met andere gasten aan zit.

la-maria-restaurant-huiskamer-coeurblonde

Dit huiskamergevoel heeft iets leuks want ondanks dat je waarschijnlijk niet echt gesprekken voert met andere gasten, proef je toch net even een andere sfeer. Het voelt een beetje alsof je met z’n allen op visite bent om samen te genieten van lekker eten. Anderzijds kan dit ook een nadeel zijn. Aangezien het aantal zitplaatsen beperkt is, wordt de sfeer bepaald door een klein gezelschap. Persoonlijk denk ik dan ook dat de beleving deels afhangt van het type en aantal gasten dat er op dat moment ook dineert.

horno-la-maria-oven-coeurblonde

Wat ik heel grappig vond is dat alles op het wisselende menu (het menu wisselt iedere week, soms twee keer per week want er wordt klein ingekocht zodat alles vers is en op is op bij La Maria) in een Italiaanse oven (zie foto) wordt gemaakt! Officieel heet deze food hotspot dan ook Horno La Maria. Naast pizza’s gaan ook de vis- en vleesgerechten deze oven in en zelfs de soep wordt op deze manier gekookt! De open keuken is piepklein en bestaat voor een groot gedeelte uit deze oven. Erg leuk om zo af en toe even met de kok mee te kijken.

harderfilet-la-maria-amsterdam

De eigenaresse en de kok waren erg vriendelijk en kwamen enthousiast en gepassioneerd over, iets wat me persoonlijk altijd erg vrolijk maakt. Al deze pluspunten maken La Maria, in combinatie met het ontzettend lekkere eten een echte aanrader.

la-maria-pure-chocoladetaart

Wat wij hebben geproefd? Vooraf de bruschetta met gemixte paddenstoelen, knoflook en peterselie, als hoofdgerecht op de huid gebakken harderfilet met een zeer smaakvolle caponata en toe een punt pure chocolade taart en roquefort met brood en kweeperen-chutney.

Kort gezegd viel La Maria op alle vlakken in de smaak, dus ik ga hier zeker nog een keer naartoe!

Horno La Maria | Vechtstraat 79 | 020 – 6 44 07 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *