Berlijn fotoverslag | Leuke adresjes in Berlijn

leuke-adresjes-berlijn-coeurblonde

Op mijn 17e liet de stad Berlijn, tijdens een excursie vanuit mijn middelbare school, een sterke indruk op mij achter en daarom ging ik er in 2010 terug om school herinneringen op te halen en de stad verder te bekijken. Afgelopen week maakte ik opnieuw een citytrip naar de Duitse hoofdstad om een aantal dingen nogmaals te bezoeken, maar vooral om nieuwe plekken en adresjes te ontdekken!

streetart-berlijn-coeurblonde-adresjes

Echt mooi is Berlijn niet. Schattige straatjes zoals die je vindt in steden als Parijs en Barcelona ga je hier dan ook niet vinden. Het is iets anders dat Berlijn aantrekkelijk maakt en ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om te verwoorden wat dit precies is. Je kunt dus het beste zelf een trip inplannen om te voelen (of niet natuurlijk) wat ik bedoel ;-)

herfst-in-berlijn-bladeren-kleur-coeurblonde

Naast alle interessante en indrukwekkende bezienswaardigheden & musea vind je in Berlijn volop leuke eettentjes en winkeltjes. Deze liggen wel heel verspreid door de stad dus ik raad aan een metro-dagkaart (a EUR 6,70) aan te schaffen zodat je je snel en gemakkelijk kunt verplaatsen. Verder is het handig om op voorhand wat adressen te verzamelen en deze vast aan te stippen op je kaart, dit scheelt je veel tijd want op die manier kun je gerichte stops maken.

boekenwinkeltje-straat-berlijn-coeurblonde-oude-boeken

Hierbij een fotoverslag van mijn trip en een aantal adresjes waar ik blij van werd of waar ik helaas niet ben geweest maar wel nieuwsgierig naar ben.

& Other Stories
De grote ketens zijn leuk maar ik vind het leuker om de wat kleinere (eenmans)zaakjes te ontdekken. Toch viel mijn oog in de grote winkelstraat bij de Kurfürstendamm op een winkel waar ik nooit eerder van had gehoord: & other stories. Leuke naam, mooi logo en een aantrekkelijke etalage. De styling van de winkel was echt fantastisch! Trolleys, stellingen en prachtige meubels. Deze worden er echter niet verkocht. Je kunt hier met name terecht voor kleding en accessoires als tassen, sjaals en sokken. Verder hebben ze een ruim assortiment aan beauty spullen en cosmetica van diverse merken. Na even googlen kwam ik er net achter deze shops van H&M zijn dus wellicht heb ik onder een steen gelegen ;-)
& Other Stories – Kurfürstendamm 234

oliv-cafe-berlin-berlijn-ontbijt-fruit-coeurblonde

Oliv
Een ontbijt/lunchtentje met de naam Oliv vind ik bijna op voorhand al leuk. In dit geval blijkt dat zeker geen vergissing, wat een fijne plek en wat een heerlijk menu! Wij hebben hier ontbeten (de yoghurt met vers fruit en muesli is een aanrader!) en bij het lezen van de lunchgerechten liep het water me in de mond. Mooie simpele styling en het personeel was ontzettend vriendelijk. Cafe Oliv – Münzstraße 8

Oliv-cafe-berlijn-koffie-coeurblonde

Ohlala
100% vegan Frech food stond er op het bord voor deur. We wandelde hier toevallig langs in de namiddag en ik had net trek in zoet. Binnen was roze de hoofdkleur en aan de muur hingen leuke getekende posters en vintage fotolijstjes. Voor zoet waren we hier zeker aan het goede adres. De kaart bestond voor het merendeel uit taarten, gebakjes en verschillende crêpes! Ik besloot een crêpe met citroen te nemen en die smaakte me goed! Een perfecte plek voor een korte break. Ohlala – Mainzer Straße 18

ohlala-vega-berlijn-coeurblonde

ohlala-vega-cafe-berlin-coeurblonde

Muji
Een paar geleden maakte in al kennis met de Japanse keten Muji (wat merkloos betekent). Ook in Berlijn vind je er eentje en aangezien we deze shop niet in Nederland hebben, sloeg ik ‘m natuurlijk niet over. Ik ging niet met lege handen naar buiten. Ik kocht er een mintgroene porseleinen houdertje voor mijn tandenborstel en een set van 4 leuke decoratie haken/knijpers. Muji – Hackescher Markt 1

factory-girl-berlijn-coeurblonde

factory-girl-berlijn-salade-lunch-coeurblonde

Factory Girl
Dat je tijdens lunchtijd nu net tegen een superleuk tentje aanloopt kan bijna geen toeval zijn, toch? ;-) Factory Girl had alles wat een tentje in mijn ogen fijn maakt: leuke styling, een aantrekkelijke en uitgebreide menukaart en vriendelijke bediening. Ik koos voor een salade met kikkererwten, sla, feta, olijven, gedroogde vijgen, balsamico. Ontzettend lekker en zeer verse ingrediënten. De sandwiches klonken ook goed en hadden tevens erg originele namen. Factory Girl – Auguststraße 29

factory-girl-berlijn-muur-coeurblonde

Jean et Lili 
Van deze shop zitten drie vestigingen in Berlijn. Ik ben er bij eentje geweest en wel die in de Torstraße. Hier ben je aan het juiste adres voor cadeautjes (voor jezelf) in de categorieën stationery, (woon)accessoires en sieraden. Erg leuke styling en een hoog hebberigheidsgehalte. Jean et Lili – Torstraße 114 of Dieffenbachstraße 38 of Winsstraße 9

jean-et-lili-coeurblonde-berlijn

jean-et-lili-binnen-winkel-berlijn-coeurblonde

Butlers 
Een keten die ik op drie plekken in Berlijn zit en die te vergelijken is met Xenos en Action. Betaalbare woon(accessoires) en decoratiematerialen die je dus niet in Nederland vindt. Veel is het net niet maar er zitten zeker leuke dingetjes tussen. Butlers – Hackescher Markt 4 of 
Friedrichstraße 148 of Kurfürstendamm 203

Kaffeebar
Koffieliefhebbers gaan zeker blij worden van Kaffeebar. Heerlijke koffie en ze hebben meer dan alleen cappuccino’s en lattes. De prijzen vallen hier heel erg mee. Wij waren dertien Euro kwijt voor een latte, een gewone koffie, water, een verse jus en twee ontbijtgerechten. Naast koffie en ontbijt hebben ze hier ook veel soorten taarten. Yummie! Kaffeebar – Graefestraße 8

kaffeebar-berlijn-coeurblonde

Victoria met Albert
Leuk winkeltje met een erg aansprekende etalageruit (op het moment dat ik er was hadden ze er in herfst sfeer een boom op getekend en losse blaadjes). Het assortiment bestaat uit kleding en (woon)accessoires. Vooral dit laatste en de kaarten vond ik erg leuk. Ik verliet de winkel met een fotolijstje van dubbelglas. Victoria met Albert –  Krossener Str. 9-10 of Dunckerstraße 81

victoria-met-albert-berlijn-coeurblonde

Hackesche Höfe
Een schattig hofje dat ik tijdens mijn vorige twee Berlijn bezoeken ook bezocht. Er zitten wat kleinere winkeltjes en wat ketens als H&M en M.A.C. Cosmetics. Ook vind je hier het winkeltje rondom de in Berlijn bekende Ampelmann (het stoplicht poppetje voor voetgangers). Hackesche Höfe – Rosenthaler Straße 40-41 

hacksche-hofe-blaadjes-herfdt-berlijn

KIKO Cosmetics
Drie jaar geleden ontdekte ik deze winkel voor het eerst (eveneens in Berlijn – hij zit ook in andere landen). Make-up in mooie verpakkingen voor fijne prijzen. Toen nam ik best veel dingen mee maar na wat uittesten vind ik vooral een van de (paarse!) oogpotloden erg fijn. KIKO zit in de grote overdekte shopping mall Alexa bij Alexanderplatz (ideaal voor als het regent en je niet de hele dag buiten wilt spenderen). Shopping mall Alexa – Grunerstraße 20

Modulor
De perfecte shop plek voor creatievelingen. Een mega winkel vol met mooie hobby spullen. Ontzettend veel soorten en kleuren papier, stof, stiften, linten etc. Ook kun je hier terecht voor labels, notitieboekjes, kaarten en cadeauverpakkingen. Modulor – Prinzenstraße 85

east-side-gallery-berlijn-coeurblonde

East Side Gallery
In 2010 was ik hier al langs gewandeld maar aangezien het mooi weer was en het leuke gekleurde plaatjes oplevert ben ik ook dit keer langs het stuk Berlijnse muur gewandeld dat door diverse kunstenaars in verschillende stijlen is beschilderd. East Side Gallery – Mühlenstraße

berlijn-east-side-gallery-heart-coeurblonde

east-side-gallery-wall-art-coeurblonde

Waar ik nog wel naartoe had willen gaan:
The Barn (koffietentje), Zuckerfee Cafe (ontbijt en veel zoetigheden), Bonanza (koffietentje), Cookies & Cream (een vega restaurant).

4 thoughts on “Berlijn fotoverslag | Leuke adresjes in Berlijn

 1. corporate gifts singapore suppliers

  I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very
  often inside case you shield this hike.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *