Recepten | Elle’s gemengde paddestoelen risotto

elleerisotto

Misschien een beetje tricky dat ik (Pip) een post schrijf over Elle’s paddestoelenrisotto maar vrees niet: ik heb goed opgelet! Elle is nu heerlijk Berlijn aan het verkennen en het is vandaag in Amsterdam een echt herfstdagje dus een perfect moment voor een risottopost.

Je hebt nodig

 • risotto
 • droge witte wijn (twee grote scheuten)
 • olijfolie
 • 1 gesnipperde ui
 • een bord vol gemengde paddestoelen in plakjes gesneden
 • 1 liter groentebouillon
 • geraspte parmezaanse kaas
 • 1 citroen
 • platte peterselie
 • chilivlokken voor de pittigheid

ellechamp

De bereiding

Doe de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Smoor dit even een minuutje. Doe de risottorijst er door voeg daarna de witte wijn toe. Doe vervolgens beetje bij beetje de groentebouillon erbij. Wacht steeds totdat het eerdere vocht is opgenomen. Doe parallel in een tweede koekenpan wat olie en voeg de paddestoelen toe. Laat deze slinken en voeg op het einde het sap van een halve citroen toe en doe er wat peper en zout op. Omdat de risotto langer duurt, zet je de pan met de paddestoelen even uit.

Als de risotto klaar is, voeg je eerst de parmezaanse kaas toe en daarna de paddestoelen (lek deze wel even uit) toe en roer alles kort door elkaar. Mocht je voor een bite willen gaan, voeg dan wat chilivlokken toe. Serveer met wat platte peterselie bovenop de risotto!

Eet smakelijk!

 

1 thought on “Recepten | Elle’s gemengde paddestoelen risotto

 1. Maribeth

  Susan, just wanted to say a huge thank you. a totally different perspective and a different artist capturing our moments…. thanks for being part of our day (p.s. love my beautiful man and how you captured him and love the giggling shot – they don’t call me Giddy Hickey for no re!nan!!o!)Wishisg you an abundance of love, health, happiness and wealth for the years to come xx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *