Recepten | Naomi’s pasta met pompoen & geitenkaas

pomp1

Alhoewel ik vorig jaar een overdosis aan pompoensoep heb gehad, begint het nu alweer iets te kriebelen. Het is herfst of niet denk ik dan maar;-) Omdat Hans onregelmatig werk heeft, komt het vaak voor dat ik ‘s avonds alleen eet. Niet super gezellig natuurlijk en ik heb dan ook minder de neiging om echt te gaan koken. Heel slecht, ik weet het, maar soit.

Naomi had daarom het ingenieuze plan bedacht om als we toch allebei alleen zijn, gewoon af en toe bij elkaar te gaan eten. Dan koken we simpele nieuwe gerechten die we dan gezellig samen opeten. Vorige week was onze eerste date en Naomi had een heerlijk recept met pompoen en geitenkaas in gedachten. Met een handjevol ingrediënten heeft ze een overheerlijke pasta  gemaakt! Fijn vind ik dat je een deel van de ingrediënten al standaard in huis hebt.

pomp2

Wat heb je nodig:

  • 500 gram pompoenblokjes (wij hadden kant en klare van de Jumbo)
  • Verkruimelde (beetje pittige) geitenkaas
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • spaghetti (Naomi heeft als echte Italiaanse Dececco gekocht)
  • handjevol gesnipperde hazelnoten
  • handjevol bladpeterselie

Hoe je het maakt:

Doe de gesnipperde uit in een koekenpan waar je de olie in hebt verwarmd. Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak even mee. Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij. Bak ze een paar minuutjes in de pan en breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de koekenpan en laat de pompoenblokjes een minuut of 10 sudderen. Dit is ook het moment om de spaghetti in een pan met kokend water te doen. Doe de pasta op het bord, daarover de pompoenblokjes, de gebrokkelde geitenkaas, hazelnootjes en de peterselie.

Geniet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *