Recepten | Citroenrisotto met garnalen

citroenrisotto

Yummie, yummie, yummie. I love lemons en ik heb ook altijd al citroenrisotto willen maken maar op de één of andere manier kwam het er niet van. Maar tadaa, de wonderen zijn de wereld niet uit en het is lekker! Fris, een beetje romig maar vooral smaakvol!

Wat heb je nodig?

  • risotto (ons per persoon)
  • 1 bio citroen
  • 800 ml kippenbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • mascarpone (1 eetlepel p.p.)
  • olijfolie
  • garnalen
  • chili olie

garnalen

Maak de bouillon en hak de sjalotjes fijn. Rasp alvast de schil van de citroen en pers de citroen uit. Doe olijfolie in de pan, fruit het sjalotje en doe de rijst hierbij. Roer een paar keer en schenk het glas wijn erbij. Schenk vervolgens steeds wat bouillon erbij totdat al het vocht  is opgenomen. Voeg de citroenrasp, het sap en de mascarpone toe. Vergeet er geen zout en peper naar smaak bij te doen. Als de risotto klaar is, bak je de garnalen in de chili olie op hoog vuur. Schep daarna de risotto op een mooi diep bord en leg er een paar chiligarnalen bovenop. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *