Food Hotspots Amsterdam | Kade 6

Kade6_cover

Het mysterie is opgelost! Omdat ik (Elle) na het lezen van Pip haar blog superbenieuwd was naar de tot toen toe naamloze mysterieuze coffee hotspot, besloten we vandaag gewoon wat werkuren op locatie in te plannen om er meteen achter te komen dat de leuke spot (die overigens niet op de Sloterkade zit maar op de Schinkelhavenkade) Kade 6 heet! Ook kwamen we tot de ontdekking dat deze stijlvolle ruimte niet alleen een specialty coffee bar is, maar ook een ontwerpstudio genaamd Eginstill.

order-kade6

Persoonlijk ben ik altijd ontzettend benieuwd naar de drive van mensen die een eigen tentje of winkeltje openen. Waarom doen ze wat ze doen? Wat hebben ze ervoor gedaan? Waarom hebben ze deze stap gezet?Wat is hun missie? Kortom, wat is hun verhaal?

counter

Het is een combinatie van nieuwsgierigheid en mezelf voeren met veelal positieve (levens)verhalen. Vooral het laatste eigenlijk. Mezelf voeren en voortduwen. De vaak mooie of bijzondere verhalen en drijfveren die vol enthousiasme worden verteld geven me een kick en ontzettend veel energie. Mensen die doen waar ze van dromen, dat maakt me blij en houdt me er van bewust dat ik ook wil (blijven) doen waar ik gelukkig van word en ook moet blijven ‘bewegen’ om nieuwe ideeen uit te voeren en dromen te verwezenlijken (ik kan namelijk nogal eens beren op de weg zien en heb vaak de angst dat ik van bepaalde dingen blijf dromen tot het te laat is).

carrotcake

Het was dan ook grappig om te horen dat de eigenaresse van Kade 6 een onverwachte achtergrond heeft. Na een rechtenstudie en vier jaar werkzaam te zijn geweest in de advocatuur besloot ze iets compleet anders te gaan doen, wat naar eigen zeggen veel beter bij haar past: een specialty coffee bar. Mooi!

interieur-kade6

De lichte ruimte (een deel van het dak bestaat uit glas) is prachtig ingericht en heeft een stoere industriële huiskamer look. Naast voor de gezelligheid een koffietje drinken en genieten van de dagelijkse verse homemade taart is dit naar mijn mening ook een prettige plek voor een middagje werken op locatie (yes, wifi is aanwezig).

Einstein-quote

Kade 6 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 8:00 tot 16:00. Leuk om te weten is dat er iedere zaterdagochtend een ontbijt wordt georganiseerd waarbij je kunt kiezen uit diverse lekkernijen (hiervoor moet je wel even reserveren via de Facebook pagina).

Kade 6 (& Eginstill) – Schinkelhavenkade 6 – Kade 6 Facebook page

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *