Food Hotspots Antwerpen | Tquiero

tquiero-eetcafe-antwerpen-het-zuid-coeurblonde

Gisteren had ik het geluk om weer een dag lang het ware vakantiegevoel te ervaren tijdens een dagje Antwerpen. Tijdens het bezoeken van grote (buitenlandse) steden word ik altijd erg blij van het ontdekken van nieuwe delen van de stad en dus (vaak) van nieuwe winkeltjes en food hotspots. Ook gisteren is deze missie, mede dankzij de vooraf samengestelde adressenlijst, zeker geslaagd.

Kortom: er komen snel weer wat nieuwe adressen op Coeurblonde.com te staan die je zeker niet mag missen als je een bezoek aan Antwerpen brengt. Laat ik beginnen met de vrolijke food hotspot Tquiero in de wijk Het Zuid

tquiero-vlaamse-kaai-coeurblonde

Tquiero (wat in het Spaans ‘ik hou van je’ of ‘ik wil een kopje thee’ betekent) oogt van een afstand al helemaal leuk. Vrolijk gekleurde lampjes en stoeltjes, een mooi logo, krijtborden vol met omschrijvingen van allerlei lekkers en sierlijke frisgroene begroeiing (in het zomerseizoen) rondom de entree. Je begrijpt dat we het er snel over eens waren dat dit de plek werd waar we gehoor gingen geven aan onze knorrende magen.

tquiero-lunchkaart-antwerpen-coeurblonde

Ik kan je nu vertellen dat dit een uitstekende keuze was. De mooi vormgegeven menukaart maakte het ons erg moeilijk. Uiteindelijk besloten we twee Especialidades de la Casa te bestellen zodat we in ieder geval twee dingen konden proeven. Tot mijn grote vreugde zag ik dat er bij Tquiero ook koffie met sojamelk wordt geserveerd dus besloot ik te beginnen met een latte.

tquiro-broodje-antwerpen-coeurblonde

De broodjes waren heerlijk, evenals de koffie en ondanks dat ik vrij vol zat kon ik de verleiding niet weerstaan om ook nog een kop Matcha thee (er staan veel bijzondere en huisgemaakte theeën op de kaart!) en een taartje te bestellen. Ook nu was kiezen moeilijk: de volgens de eigenaar populaire carrotcake of een stuk homemade kwarktaart met mango topping en speculaasbodem. We besloten een punt van de kwarktaart te delen en tot onze verrassing kregen we er ook een stukje carrotcake bij zodat we ze toch allebei konden proeven! Waar maak je dat nu mee?

matcha-thee-tquiero-antwerpen

Dit voorbeeld brengt me bij nog een ander kenmerk van Tquiero waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht: het tentje wordt met passie gerund door Sergei en zijn vriendin Maayke. Het geeft mij altijd een bijzonder gevoel om mensen te ontmoeten die bezig zijn met hetgeen waar ze echt blij van worden en die hun dromen najagen. We werden dan ook uiterst vriendelijk geholpen en vol enthousiasme vertelde Sergei ons over het ontstaan van het eetcafé en de nieuwe dromen en plannen. Mooi!

taarten-van-tquiero-antwerpen-coeurblonde

Benieuwd geworden? Zet het onderstaande adres dan maar alvast op je Antwerpen lijstje.

​​Tquiero – Vlaamsekaai 72 – www.tquiero.be 

3 thoughts on “Food Hotspots Antwerpen | Tquiero

  1. Olga

    Ach, ik ben gek op dit soort adresjes. Antwerpen staat binnenkort niet op de planning, maar ik zal het onthouden voor als we ooit gaan :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *