Elle Loves | de film Frances Ha

frances-ha-coeurblonde

Vorige week liep ik weer eens vrolijk de bioscoop uit dankzij Frances Ha, een film van Noah Baumbach met in de hoofdrol Greta Gerwig.

Nu ik me afvraag wat de film precies goed maakt, vind ik dat best een lastige vraag. Ik denk dat het deels te maken heeft met de combinatie van een realistisch drama (nee, geen zwaar drama – het gaat over de 27-jarige Frances die op zoek is naar zichzelf en invulling probeer te geven aan haar leven) en luchtige (soms herkenbare) komedie.

Daarnaast vond ik het acteerwerk goed. De personages zijn echt, ook om hoe ze eruit zien. Geen glamour maar recht uit het leven gegrepen, zo lijkt het. Verder vond ik het feit dat de film zwart-wit is van toegevoegde waarde, het past bij het verhaal. Ook de muziek versterkt het beeld en acteerwerk perfect. Last but not least: het is natuurlijk ook fijn kijken naar New York en Parijs, waar de film zich afspeelt.

Hieronder kun je de trailer bekijken. En als we dan toch bezig zijn… Luister dan ook even naar het oude maar fijne liedje Modern Love van David Bowie dat onder de trailer staat. Deze is in de film te horen en ik word er erg vrolijk van (mijn buren hopelijk ook ;-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *